Absint

De bekende likeur, in de negentiende eeuw vooral populair onder kunstenaars die het de naam de Groene Fee gaven. Werd verboden in 1912 omwille van de hallucinogene werking als gevolg van het gebruik van kopersulfaat door diverse niet ernstige handelaren, om alzo de groene kleur te verkrijgen. Verkregen uit distillaat van graan, alsem, anijsvruchten en pepermunt en aangezoet met glucose en fructose. Onder meer de pepermunt en de alsem staan in voor de kleur die bij middel van maceratie uit de kruiden wordt onttrokken. Tip voor een heerlijke smaakervaring: maak gebruik van kleine glaasjes, giet vol tot aan de rand en steek aan met een lucifer om na een halve minuut (top van de vlam is geel van kleur) te doven met een plat vlak (bodem van een fles). Drink dit edele vocht dan zachtjes slurpend, zodat de warme bovenlaag en de koude onderlaag op de tong samenkomen. Uiteraard voorzichtigheid in acht nemen: nooit de vlam uitblazen. Gezondheid!

TOP TOONSMAKEN: 

  • Alsem
  • Anijs
  • Pepermunt

PROFIEL: 

  • Serveertemperatuur – In vuur en vlam
  • Smaakintensiteit - 5
  • 45°
  • Glazen fles
  • 0.7 liter