Moutwijn

Eén smaak, maar wat voor eentje. Pure mout, zonder toevoegingen. De naam moutwijn is afgeleid van de woorden gerstemout (de gerstkorrel omgezet in de mouterij tot mout van gerst) en brandewijn (het distillaat verkregen door het branden, stoken of het distilleren van het moutbeslag nadat het versuikeren van het zetmeel, de wachttijd of vergistingstijd heeft plaatsgevonden). Dit distillaat, vol en rijk aan graanaroma, wordt tweemaal gedistilleerd en vormt bij ons de basis voor al onze niet-vruchtenjenevers. Jenevers met een hoog graangehalte bezitten naar verluid de eigenschap, net zoals whisky van goede kwaliteit, de aders open te zetten, mits met mate gedronken. Ondanks zijn sterkte van 50° komt deze moutwijn vrij zacht over omwille van zijn lange lagerings- of rijpingsperiode. Voor de echte liefhebber!

TOP TOONSMAKEN: 

  • Mout

PROFIEL: 

  • Serveertemperatuur – Keldertemperatuur
  • Smaakintensiteit – 5
  • 50°
  • Korte stoop
  • 0.7 liter