Zweedse Kruiden

Zweedse Kruiden
Hoewel wij het in de volksmond hebben over ‘Zweedse Kruiden’ wijst onderzoek uit dat de oorsprong van dit middel moet worden gezocht in de gebieden rond de Middellandse Zee uit een tijd ver voor onze jaartelling. Het recept duikt elke eeuw wel in één of andere vorm op in de geschiedenis van de geneeskunde, vanaf de Ptolemeische periode in Egypte (323-30 voor Christus) tot in de 20e eeuw. Uiteraard kan u het kruidenmengsel zelf samenstellen en in alcohol laten masereren, maar u kan ook voor de gemakkelijke weg kiezen en de bereiding in gerede vorm aanschaffen. Onze versie is gebaseerd op de huidig gangbare receptuur van de Zweedse arts Dr. Samst. Het oude recept werd na zijn overlijden bij zijn notities gevonden. Dr. Samst gebruikte het mengsel zelf elke dag. Hij overleed na een noodlottig ongeval tijdens het paardrijden op de leeftijd van 104 jaar! Omdat het middel nogal bitter is, kan het zo gewenst verdund worden met wat water, kruidenthee of sap.

TOP TOONSMAKEN: 

  • Aloë
  • Zitterwortel
  • Kamfer

PROFIEL: 

  • Serveertemperatuur - Kamertemperatuur
  • Smaakintensiteit - 5
  • 39.5°
  • Glazen fles
  • 1 liter