LIKEUREN

Absint

De bekende likeur, in de negentiende eeuw vooral populair onder kunstenaars die het de naam de Groene Fee gaven. Werd verboden in 1912 omwille van de hallucinogene werking als gevolg van het gebruik van kopersulfaat door diverse niet ernstige handelaren, om alzo de groene kleur te verkrijgen.

Amaretto

Zoete en licht bittere likeur verkregen door distillatie van granen en kruiden. Met maseraten van diverse bloesems ten behoeve van een verfijnd aroma en met glucose en fructose die zorgen voor een zachte afronding.

Langlevenselixir

Langlevenselixir
Op basis van hetzelfde kruidenpakket als het Elixir de Spikelspade, met toevoeging van extracten van een viertal streekeigen vruchten, met name braambessen, bosbessen, kruisbessen en vlierbessen. Het alcoholpercentage van 22° maakt dit heerlijke elixir erg toegankelijk.

Orange/Chocolat

Orange - Chocolat likeur
Deze orangelikeur waar de beide toonsmaken sinaasappel en chocolade wedijveren voor een hoofdrol, bestaat in hoofdzaak uit twee totaal van elkaar verschillende maseraten en distillaten en het is een kunstwerkje op zich om deze harmonisch naast elkaar te brengen, met name citusvruchten enerzijds en c

Parfait Amour

Parfait Amour
Prachtige donkerpaarse likeur met bloemblaadjes, voornamelijk rozen en viooltjes. Parfait Amour is een eeuwenoude drank voornamelijk vervaardigd en gedronken in de Lage Landen en Frankrijk.

Punch au Rhum

Punch au Rhum
Een smeermiddel voor de keel en een echte opkikker voor de koude winterdagen. Verwarm dit edele vocht, voeg er een schijf citroen aan toe, en u weet waarom het in de oude tijd op geen enkel schip ontbrak.

Triple Sec

Triple Sec
Een absolute aanrader! Een verfijnde mélange van verschillende soorten sinaasappel die resulteert in een echte tongstreler. Heerlijk om puur te drinken of met ijsblokjes, als digestief of bij de borrel.

Arancello

Arancello
Traditionele Zuid-Italiaanse sinaasappellikeur, bereid op dezelfde wijze als Limoncello, maar dan op basis van sinaasappels. Fruitiger dan dit wordt het niet!

Limoncello

Limoncello
De traditionele drank is een absolute aanrader. Het geduld waarmee citroen na citroen door onze mensen wordt geschild weerspiegelt zich in een heerlijk zachte smaak van citroen, zonder de zuurheid of bitterheid van puur citroensap. Tip: gekoeld serveren, in een gekoeld glas, als digestivo.

Mandarine

Mandarine
Bij het openen van de fles zweeft de geur van mandarijnen je onmiddellijk tegemoet. De smaaksensatie die daarop volgt is niet te evenaren! Puur, gekoeld of met ijs serveren.

Percello

Geproduceerd volgens de traditionele bereidingswijze van Limoncello, maar op basis van inheemse conferenceperen. Puur, gekoeld of met ijs serveren. Een exclusiviteit!

Alpenlikeur

Alpenlikeur
Een gebalanceerde kruidenlikeur, afgewerkt op een unieke wijze. De suikerkristallen vormen zich op een twijgje, wat naast een heerlijke smaak ook een leuk visueel effect oplevert. Deze likeur kan aangestoken worden, waarna het vuur gedoofd wordt als het topje van de vlam geel wordt.

Gletscherijs

Gletscherijs
Likeur vervaardigd uit een combinatie van een distillatieproces van verscheidene oosterse kruiden met citrusvruchten en een maceratie van diverse soorten blaadjes met bloesems. Het geheel is aangezoet met glucose en fructose met een sterkte van 40°.

Hechtelse Winter

Hechtelse Winter
Een gebalanceerde kruidenlikeur met suikerkristallen die zich vormen op een twijgje voor een visueel effect. Deze likeur in een glaasje gieten en aansteken met een lucifer, vervolgens het vuur doven met een platte flessenbodem als het topje van de vlam geel wordt.

Heksenduivel

Heksenduivel is een likeur met een alcoholgehalte van 40°, verkregen bij middel van een distillaat van exotische kruiden en aangezoet met glucose en fructose. Een sterke kruidenlikeur die kan aangestoken worden, daarna het vuur doven als het topje van de vlam geel wordt.

Vuurwater

Vlammende vloeistof van de oorspronkelijke bewoners van Noord-Amerika die kan aangestoken worden, daarna het vuur doven als het topje van de vlam geel wordt. Vervolgens slurpend opdrinken, waardoor de warme bovenlaag en de koude onderlaag op de tong samenkomen.