OVERIG GEDISTILLEERD

Bruidstranen

Uit de zeventiende eeuw daterende goudlikeur, eertijds tijdens de bruidsdagen en op een bruiloft gedronken. De naam komt van het oudhollandse tranen (druppels). Zoet, zoeter, zoetst. Zoals de tranen van een bruid …

Inmaakbrandewijn

Inmaakbrandewijn
Ideaal voor het opleggen van fruit. Onze inmaakbrandewijn, vervaardigd op basis van brandewijn en met natuurlijke toevoegingen, is al voorzien van de nodige suikers waardoor het inmaken van uw vruchten nog gemakkelijker wordt. Daarnaast ook geschikt om te drinken. Koel serveren!

Grappa

Elke regio heeft zijn eigen versie van de ‘Pomace Brandy’. Grappa is de Italiaanse variant van dit distillaat op basis van de restanten van druiven die overblijven na de bereiding van wijn. Oorspronkelijk was het een manier om ook de laatste restjes van de druivenoogst een bestemming te geven.

Wodka

‘Watertje’ is de letterlijke vertaling vanuit het Russisch. Veel meer dan dat is het dan ook niet: water en alcohol, op smaak gebracht met een beperkte injectie van kruiden. Eigenwijs als we zijn hebben wij onze dosering kruiden iets omhoog gebracht om toch een duidelijke eigenheid mee te geven.

Gin Korhaan

Korhaan - GIN
In tegenstelling tot de vele gin-variëteiten die zich toespitsen op één of twee top toonsmaken, vaak versterkt door een specifieke tonic, is onze Gin Korhaan een eerder complexe mélange van gelijkwaardige smaken.

Mede

Mede
Eeuwenoude godendrank. De drank der oude Belgen, om hun overwinningen te vieren, dronken zij dit bij middel van de schedels van hun overwonnen vijanden.

Bärenfang

Barenfang honing likeur
Van oudsher een Oost-Europese likeur onder meer gebruikt om beren te vangen. Beren zijn verzot op honing en kruipen graag vrij hoog in bomen om er de honing van wilde bijen te bemachtigen.

Zweedse Kruiden

Zweedse Kruiden
Hoewel wij het in de volksmond hebben over ‘Zweedse Kruiden’ wijst onderzoek uit dat de oorsprong van dit middel moet worden gezocht in de gebieden rond de Middellandse Zee uit een tijd ver voor onze jaartelling.

Propolissiroop

Propolis wordt in de alternatieve geneeskunde vaak gebruikt voor de behandeling van uiteenlopende kwalen. In de vorm van een siroop, heeft het een uitermate verzachtende invloed op de luchtwegen.